4 mei
De vlaggen hangen halfstok. 36 jaar geleden liet de gemeente weten dat wij niet op de door ons geplande dag, 6 mei, konden trouwen want dat was een brugdag i.v.m. het bevrijdingsfeest op 5 mei. Als tegenprestatie mochten wij gratis op 4 mei trouwen. Dus, als de vlaggen halfstok hangen, weet ik dat een bloemetje haal vuur mienge Sjattepoemel.

4 mei was dit jaar ook speciaal omdat Pascalle gevraagd was om moderator te zijn bij de dodenherdenking in de Gemeente Eijsden-Margraten.
Pascalle heeft een draaiboekje gemaakt. Hoe lang duurt de toespraak, hoeveel tijd is nodig voor de kranslegging, wanneer krijgt de trompettist het sein om te beginnen. Alles uitgeschreven in overleg met de verantwoordelijke ambtenaar en de burgemeester.

Samen hebben wij geoefend; de minuten en de seconden vastleggen zodat alles precies om 20.00 uur klaar is. Dan volgt immers de 2 minuten stilte in heel Nederland. Haar draaiboek staat. Er kan altijd iets anders lopen dan gepland en ook daar houdt de Sjattepoemel rekening mee.

Ik wil mee omdat ik graag haar stem hoor want Pascalle heeft gewoon een prettige stem om naar te luisteren. Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld. Zij heeft al een paar keer toespraken gehouden en ik ben dan trots op haar, hoe zij het doet en hoe zij rekening houdt met de aanwezigen en de omstandigheden.

Helaas regent en regent het. Ik ga niet mee. Met de rolstoel glibberen en glijden over de kasseien in Eijsden, dat gaat het niet worden.
Pascalle vertrekt met de papieren in plastic mapjes en de stopwatch app op haar telefoon.

Een paar uur later komt zij terug. “4 slagen te laat” , zegt zij. Een 8+ van de burgemeester en loftuitingen van de omstaanders. De jonge spreker uit Oekraïne heeft het goed gedaan en de drie scouting kabouter bloemenleggers ook. Een van kleintjes tuimelde op zijn bips na deze inspanning.Volgend jaar weer? Pascalle vond het mooi om te doen dus …..

Ik mag intussen blijven luisteren naar haar aangename stem.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.