Benauwd

Als een vis uit de kom hap ik naar adem. Geen milliliter lucht komt in mijn longen. Pascalle helpt mij terug in bed en ik zet de ruggesteun van het bed omhoog. Heeeeel langzaam krijg ik iets meer lucht. Pascalle heeft 112 gebeld. We weten niet wat aan de hand is maar blijven rustig.

De 112 centralist praat met Pascalle. De ambulance is onderweg. Ik krijg steeds meer lucht en kan weer praten. Dat is een goed teken want zoals jullie weten, als ik praat gaat het goed met mij.

De arts en verpleegkundige meten de zuurstofsaturatie in mijn bloed: 98%; dat is goed. Ik voel me steeds beter. Ze helpen mij de statafel in en ik ga verder met mijn ochtendritueel, de beentjes strekken.

Wat is er gebeurd? We weten het niet.

Ik bel mijn fysiotherapeut en leg uit wat gebeurd is. Ik boog voorover om iets op te rapen en toen ik recht kwam kreeg ik geen lucht meer. Hij weet meteen dat ik een kramp van mijn middenrif gehad heb. Gisteren heb ik waarschijnlijk iets te heftig getraind om mijn rompstabiliteit te bevorderen.  Als je dan ook nog vooroverbuigt met een volle blaas en/of volle darm kan dit een druk tegen het middenrif veroorzaken met de spierkramp tot gevolg. En als het middenrif niet beweegt, krijg je heel weinig lucht.

’s Middags komt de huisarts en alle controles worden nog eens overgedaan. Ik ben een beetje moe, verder gaat het goed.
De volgende keer dus een beetje opletten met het verleggen van mijn grenzen. Niet te gek doen en Pascalle niet meer zo laten schrikken.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.