Zomervakantie

Huisje Weltevree
De 40 graden van vorig jaar halen wij net niet. In plaats daarvan is het gewoon 8 dagen lang meer dan 33 graden Celsius en dat heeft op mij hetzelfde effect. Door de hoogte van mijn dwarslaesie (C5-C6) transpireer ik niet en raak ik de warmte dus niet kwijt. Dat betekent: stilzitten en afkoeling zoeken.

Wij zitten op aanraden van ‘Eelke droomt’ in huisje Weltevree. Karin en Paul zijn er ook bij. Elke dag genieten wij van het rijkelijk ontbijt en het heerlijke fruit uit de Betuwe. Tot het middaguur maken wij uitstapjes in de omgeving. Wij rijden langs de Linge en de Lek, zien de Hollandse Waterlinie, bedacht door Koning Willem III en gaan terug naar Slot Loevestein en zien de boekenkist van Hugo de Groot. Wij stoppen in Wijk bij Duurstede, zien waar WA van Buren vandaan komt en bezoeken het Weeshuis in Culemborg. In het Weeshuis museum worden leuke woordspelingen gebruikt. Op straat staat een bord: ‘hier moet je wezen’ en ij de ingang staat Wees welkom. Een leuk museum met veel verwijzingen naar hoe het toen was.

Kinderbadje
In de namiddag is het te warm en zoeken wij verkoeling. Voor de afkoeling gebruik ik het slimme doekje dat ik gekregen heb van nichtje Veerle. Je maakt deze Ice Towel nat, knijpt hem uit, even schudden in de houder en klaar. Het voelt heerlijk koel aan in mijn nek, op mijn armen of op mijn hoofd. Geniale innovatie!
Pascalle heeft het kinderbadje en de ventilator meegenomen en dat komt goed van pas. Voetjes in het water, lezen, lekker bijkletsen en uitrusten. ’s Avonds de BBQ aan waarbij wij de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van de maiskolven beleven.

‘Eelke droomt’ heeft gelijk. B&B De Appelgaard in Culemborg is een aanrader, ook als je in een rolstoel zit.

Trailer:

https://youtu.be/5VJnKLbn-s4

 

 

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.