Trap op en af

Oké, nog één trucje dan in 2022.

Vóór de Kerstvakantie wil ik leren hoe ik de trap op en af kan op mijn billen. Ik wil namelijk graag bij mijn buurmeisje op bezoek dit jaar. Ze is verhuisd naar het appartement hiernaast en om binnen te komen moet ik 13 trappen op.

Jur, de fysiotherapeut, maakt een trap met een aantal spullen uit de oefenzaal. Ik glij uit de rolstoel en ga het minitrapje op en af. Mijn triceps zijn sterk genoeg. Het gaat heel gemakkelijk en ik heb genoeg kracht in mijn benen om ervoor te zorgen dat ik niet naar beneden glij. Drie trapjes hier, dertien trapjes daar. Dat moet lukken. Gewoon doen.

We gaan naar de buren. Het is een beetje ‘morksen’ om de rolstoel in positie te krijgen in de smalle gang. Ik maak de transfer vanuit de rolstoel de trap op. Pascalle gaat voor mij staan en helpt met het verplaatsen van de voeten bij elke tree. Het is de eerste keer dat we dit doen. Tree voor tree gaan we naar boven. Het is niet vermoeiend. Bovenaan de trap weer terug de rolstoel in met het trucje dat ik recent in Adelante geleerd heb.

Het buurmeisje is blij dat ik binnen ben en ik vind het prachtig om in hun nieuwe huis te zijn.

Josonthemove op YouTube:

https://youtube.com/shorts/Jk4uIvcu134

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.