Biometrie aan mijn benen

Niels plakt de bolletjes op mijn benen. Sanne, de dochter van mijn nichtje en de vriendin van Niels kijkt toe. Zij is straks aan de beurt.

De bolletjes met sensoren plakken aan mijn broek en mijn schoenen. Het andere meetsysteem zit met klittenband om mijn benen. Ik moet even staan om het systeem te ijken en ren dan als een haas over het uitgestippelde parcours naar de finish. 10 meter in 2 minuten, net buiten de Para-Olympische limiet.

Niels studeert Biometrie en werkt aan zijn afstudeerproject waarin we twee meetsystemen met elkaar vergelijken om kniehoeken te meten tijdens het lopen. In Adelante lag al een tijd een meetsysteem op de planken en Zuyd heeft een looplab met meetinstrumenten. Niels zag hier een afstudeermogelijkheid. Gesprekken met Zuyd docenten en Adelante beaamden dat en dus kon Niels aan de slag.
Het looplab in Zuyd Heerlen heeft alle faciliteiten. In deze setting kan Niels de meetsystemen mooi testen. Voor het afstudeerproject worden eerst vrijwilligers getest. Vandaar dat Sanne ook erbij is. Later kunnen we beoordelen of we ook bij revalidanten van Adelante metingen kunnen verrichten.

Ik mag even als proefkonijn fungeren. Niels gaat uiterst secuur te werk. Meike, fysiotherapeute in opleiding, helpt. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen twee Zuyd studierichtingen in het Testcentrum van Adelante.
Straks kunnen we op het computerscherm zien hoe ik loop. Staan-ijken-lopen-stop en gegevens verwerken. Niels steekt zijn duim omhoog. De test is in één keer gelukt. De bolletjes kunnen eraf. We missen twee sensoren?
Ik kijk mee op zijn computerscherm en zie de groene en rode streepjes bewegen. Hij legt uit wat ik zie. We spreken af dat ik in een later stadium nog eens naar het looplab kom. Dan kunnen we de metingen wederom verrichten en zien of mijn trainen helpt.

Als ik mij ’s avonds uitkleed vallen twee bolletjes op de grond. Morgen Niels laten weten dat ik ze gevonden heb 🙂

Om te zien wat ik moet doen en hoe het op de laptop (bio)metrisch uitziet, verwijs ik naar de volgende 2 YouTube filmpjes:

https://youtu.be/8pXA_9aYxj8

en

https://youtu.be/JFL-IckRxyo

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.