Carnaval
Wat zou je ervan van vinden als? Met die vraag komt Frank de keuken in. Of ik zin heb om mee te gaan met Optocht in Te Bannet. Een hele leuke vraag en zonder lang na te denken zeg ik Ja.

Ik heb nog een paar elektriciteitbuizen in de garage liggen. Dan maken we daar een rolstoelbootje van. Lekker licht. De carnavalswagenbouwers hebben meteen een idee; buizen aan elkaar, steun hier en daar, stof als romp en mooi afwerken. Luc schildert nog een paar woeste golven op de boeg en dan is de TB2 is klaar.

Het is al heeeel wat jaartjes geleden dat ik met de optocht meegeweest ben. Met de groep VunnefJulleVunnefenTswanzig in d’r Jroësse Tsoch van Kirchroa was dat geloof ik.

Nu samen met de optochtgangers van de familie Ronckers de optocht van Banholt in.
De mannen bouwen een viskar, de vrouwen zorgen voor de pakjes voor de hele groep. Vissers, Visjes en Pijlstaartroggen, een geel-bonte groep trekt de Dalestraat op.

Elke 30 meter vangen we de visjes met de roze wormpjes aan de rood-geel-groen gekleurde hengels of vangen we een toeschouwer en fileren hem/haar op de viskar.
Twee uur later zijn we bij de kerk. Hebben dan toch zeker 300 meter, onder een mooi zonnetje, afgelegd! Een Jägermeistertje ontdooit mijn benen.

Het was Supergezellig en hartstikke leuk om te doen!
We bewaren alles voor de zomercarnaval. Dan hopelijk weer een lekker zonnetje.
Alaaf!

Youtube Josonthemove

https://youtube.com/shorts/Fu4ppBqNW0E

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.