Ergotoppers
“Mijn zusje heeft reeds in een project met u samengewerkt”; zegt Polly, “en nu wil ik vragen of u ook aan ons project van ergotherapie mee wil werken.” Ze klinkt enthousiast en ik kan weer niet weigeren. Dus komen Lea, Luca en Polly naar Banholt voor een kennismaking. Ze zijn net begonnen aan de Zuyd opleiding voor ergotherapie en geven uitleg over de doelstelling van het project. Ik denk terug aan de opdracht van Cloë en Lotte (zie eerder blog) en begrijp wat ze willen.

Ze nemen het gesprek op. Ik ben voorstander van deze methode want dan kunnen ze alle drie goed luisteren en kunnen de focus houden op de uitwisseling van informatie, in plaats van notuleren.
Ik vertel over mijn ervaringen met ergotherapie in Adelante gedurende de revalidatieperiode. De drie willen de opdracht toespitsen op een bepaald thema. We kiezen voor de transfer vanuit de rolstoel de auto in. Ik kreeg destijds geleerd niet te schuiven i.v.m. risico op wonden. Ik voer deze handeling inmiddels zelfstandig uit zonder schuifplank. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het akelig vond om het grote gat tussen de rolstoel en de bestuurdersstoel, te overbruggen. De schuifplank bood destijds een veilig gevoel. Nu zeg ik (met een halfstoere glimlach): “de schuifplank is voor losers.”

De opdracht luidt: zijn er effectievere en veiligere autotransfer manieren tegenwoordig? Ik sta open voor andere transfer manieren of om gebruik te maken voor andere hulpmiddelen. De dames gaan aan de slag.

We gaan niet voor een zesje Het Ergotoppers team begrijpt dat. De inzet is super. Ze verdelen de werkzaamheden goed. Eenieder levert een bijdrage aan het project gebruikmakend van de eigen sterkte. Ik geniet want ik vind dit belangrijk.

Een paar weken later leveren ze het verslag in en volgt de beoordeling een 8.6!
Terechte Ergotoppers!

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.