Jos Fysiotherapie

“Twee graden kouder dan het binnenbad”: zegt de Thermae 2000 badjuffrouw. Ik knijp mijn ogen samen. Niet omdat ik het niet kan geloven maar omdat de zon op het water schittert. Ik houd mij vast aan de armen van Estie en loop met haar naar de rand van het buitenbad.

De zon heeft het buitenbad opgewarmd tot 30 graden Celsius. Helemaal geschikt voor mijn spieren. De fysiotherapeut lacht als hij mijn pretoogjes ziet en Ja, we kunnen ook buiten de spieren oprekken en oefeningen doen.

Elke twee weken ga ik naar Thermae. Met hulp van familie en vrienden geniet ik met volle teugen van de mogelijkheden in het water. Hier dobbert Vijand Zwaartekracht hulpeloos rond terwijl ik stapbewegingen maak en de trap op loop. Nou ja, twee en soms drie treden dan.

Ik heb mijn fysiotherapie programma zelf samengesteld nadat het dagverpleging programma van Adelante stopgezet werd. Drie verschillende fysiotherapeuten prikkelen mijn spierstelsel op verschillende manieren. Bij de één word ik gerekt en gestrekt en gaan we de fitness ruimte in. De ander roept ingeslepen processen op en dan moet ik bewegingen gewoon uitvoeren, zonder na te denken. Stap uit de auto, leg je been terug op bed, ga staan, til je bibs op, geef mij een stevige hand.

En het werkt! Mijn spieren worden sterker, mijn conditie verbetert en ik straal kracht uit.

Elke week rol ik gedisciplineerd de fysio ruimte in. Het verveelt niet. Stug doorwerken en nieuwe oefeningen bedenken samen met de medewerkers. De sporters in de fitness school helpen mij als ik ergens niet bij kan en ook hier bouw je dus weer een band op.

De taxichauffeur haalt mij op en brengt mij weer terug naar huis. Ik bedank ze als ze iets vroeger komen dan gepland. “Dan hub ich nog get energie euver veur thoes”: zeg ik met een knipoog.

Bedankt Pascalle, Ruurt, Ger, Marie-José, Alice, Leon, Patrick, Estie, Amber voor jullie hulp!

Ook dank aan: Bodyworkx Margraten

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.