Geslaagd!
Jaaaaa, ze zijn alle drie geslaagd! Jana, Nikki en Ramon zijn afgestudeerd op het Virtualizer project. Samen met Loek, Claire, Ramon en Ruud mocht ik het project opzetten en ondergaan want ik was ook proefkonijn.

Het Zuyd schooljaar is omgevlogen. Heerlijk om de opgeluchte, vrolijke gezichtjes te zien via WhatsApp en Teams.

Ze hebben veel werk verzet, veel geleerd en ze zijn gegroeid. Het project afsluiten met de Coronabeperkingen was een uitdaging.

De energie die in het project is gestopt heeft zijn vruchten afgeworpen. Mooie, goed geschreven scripties met een duidelijke conclusie: er moet nog veel werk verricht worden.

Nog meer geslaagden
In april is Bas geslaagd. Ik heb hem mogen helpen bij het schrijven van zijn scriptie over bewindvoering in de gemeente Sittard-Geleen. Volgende week gaat Nina haar scriptie over een handorthese verdedigen.

Ik krijg energie van het begeleiden van studenten. Het is meer de juiste vragen stellen en mental-coaching want inhoudelijk ben ik niet deskundig genoeg.

Serious gaming
Niet dat ik alles weet over de Virtualizer. Ik zag gewoon mogelijkheden en het past bij de gedachte van het i2-CoRT testcentrum in Adelante: innovatie in de revalidatietechnologie.

Ramon heeft een programma ontwikkeld zodat ik met een Virtual-Reality bril op in een virtual environment oefeningen kan uitvoeren.

Nikki en Jana letten op mijn core stability en de bewegingen die ik maak met mijn armen en benen. Word ik sterker, gaat het beter, moeten we bepaalde spiergroepen trainen voordat ik verder ga naar het next level?

Alles is goed, niemand op de hele wereld heeft onderzoek gedaan naar de revalidatie mogelijkheden van de Virtualizer, een toestel eigenlijk bedoelt voor de gaming industrie.

Het is nu serious gaming voor de revalidant. De mogelijkheden zijn onbegrensd. De intrinsieke motivatie wordt vergroot door de vele mogelijkheden. Steeds je grenzen opzoeken als Adelante revalidant. Kijken wat je kunt, niet denken aan wat je niet meer kunt.

Vervolg
Het stokje wordt overgedragen. Bob, Youri en Santino gaan verder met het Virtualizer project. We gaan ontdekken hoe we Virtualizer kunnen aanpassen zodat je er gemakkelijker in en uit kunt. We gaan ook onderzoeken of we VR kunnen inzetten bij de Zero-G. Innovatie in de revalidatietechnologie gaat door.

Dank aan alle fysiotherapeuten die meegewerkt hebben aan het onderzoek, aan Henk en Richard van het i2-CoRT testcentrum en aan Anne en Yvette van Adelante.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.