Foto: Ronald du Chatinier

 HersenStrijd
Ik lag samen met Stig Broekx, de profwielrenner van Lotto Soudal, op de IC in Aken en nu, 5 jaar later, ontmoeten we elkaar weer tijdens een event van HersenStrijd.

L1 reporter Maurice de Heus ziet dat ik Stig begroet en als hij hoort hoe het lot ons bij elkaar gebracht heeft, wil hij mij interviewen. Ik ken de L1-cameraman nog van Good Veurein en de setting is snel in elkaar gezet. Microfoon in de hand en in “one take” mijn verhaal doen. Weer op TV bij L1 en nu ook via de volgende NOS link:

https://nos.nl/regio/limburg/artikel/170523-artsen-helmplicht-voor-rijden-met-elektrische-fiets

De opname is gemaakt in het Shimano Experience Center in Valkenburg. Een goede locatiekeuze in het kader van de volgende uitdaging van Stig, 30km fietsen in de ‘Hel van de Kempen’. HersenStrijd Fonds wil met deze actie €25.000 inzamelen om een nieuw medisch hulpmiddel aan te schaffen om het zuurstofgehalte en de activiteit in de hersenen gedurende coma te monitoren.

Marcel Aries en Ruud Segers, neuroloog intensivisten, zijn ook aanwezig. Marcel legt in zijn presentatie uit hoe belangrijk het voorkomen van hersenletsel is. Weg=Weg, zegt hij uit. Een gescheurde spier kan herstellen, weggeslagen hersenen na een klap met je hoofd op het wegdek, groeien niet meer bij.
Weg=Weg is de duidelijke boodschap die Marcel overbrengt. Iedereen is onder de indruk en als de nieuwe fietshelm voor Stig gepresenteerd wordt, begrijpt eenieder het preventieve belang van een fietshelm.

Doneren voor deze actie kan via de volgende link:

https://www.ufl-swol.nl/fonds/hersenstrijd

En stimuleer de mensen om je heen om een fietshelm te dragen, zeker op de e-bike.
Het is immers nog niet zo lang geleden dat iedereen zonder helm op de ski’s stond, en nu kijk je raar op als iemand zonder helm de witte hellingen afkomt. Alles went.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.