Innovatie
Het i2-CoRT centrum in Adelante is klaar voor de Bijzondere Bijzonder Bijeenkomst. Verschillende bedrijven, medewerkers van Adelante en studenten van Zuyd Hogeschool tonen hun innovatie. Vorig jaar zat ik in de jury. Dit jaar ben ik proefkonijn.

Virtualizer
Zoals in een eerdere blog (Zero-G) beschreven, hebben we de Cyberith Virtualizer die eerst bij Qeske in Kerkrade stond, naar het i2-CoRT testcentrum van Adelante verhuisd.

Zo kunnen studenten van de opleiding fysiotherapie en health engineering van Zuyd Hogeschool, in een multi-disciplinaire omgeving, met dit apparaat werken in het kader van hun afstudeerproject.

Ik heb de CEO van Cyberith gevraagd of wij met zijn toestel mogelijkheden in de revalidatie mogen onderzoeken. Hij reageert positief en dus gaan we onderzoeken welke bewegingen mogelijk zijn in dit ‘gaming device’, Tevens onderzoeken we of Virtual Reality (VR) de intrinsieke motivatie om te oefenen, verandert. Het onderzoek zal minimaal tot juni 2020 lopen. Later meer dus.

MZIC
De Zuyd studenten die in Adelante stage lopen maken deel uit van het MZIC (Multidisciplinair Zorg Innovatie Centrum). In deze multi-disciplinaire leer-, werk- en zorgomgeving, krijgen de studenten van diverse opleidingen van Zuyd Hogeschool de kans om samen te werken. Gezamenlijk leren en innoveren staat centraal tijdens de stage.

De eerste opdracht die de MZIC studenten krijgen is het maken van een Virtualizer promotiefilmpje. We hebben dit filmpje gepresenteerd op de Bijzondere Bijzonder bijeenkomst in Adelante. De bezoekers reageren enthousiast.

In januari 2020 gaan we sessies met de therapeuten en de artsen van Adelante organiseren om verdere therapiemogelijkheden, met de Virtualizer, te bespreken.

 

Wil je de promofilm zien ga dan naar youtube en zoek op:
I2-CoRT onderzoekt de Virtualizer:
https://www.youtube.com/watch?v=gkNzUidOLhY

Wil je met je bedrijf ook je revalidatie technologie innovatie testen bij i2-CoRT meld je dan aan via de volgende link:
https://www.i2-cort.eu/i2-cort-portal

Wil je meer over MZIC weten klik dan op de volgende link:
https://www.adelante-zorggroep.nl/media/816591/mzic-informatiebrochure.pdf

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.