Jos Wetzels Pad

Het regent pijpestelen. Buienradar laat geen openingen zien in het wolkendek. Het zal de hele dag blijven regenen. Rob loopt rustig in zijn regenpak de trappen op. Buurman Noël rijdt een kruiwagen vol zand het terras op. Handig worden de tegels op het geëgaliseerde zandbed gelegd. De druppels zweet vallen op de natte tegels.

De volgende dag brandt de zon op de ruggen van Rob en Roy. Een hele grote tegenstelling met gisteren. Vandaag vallen de zweetdruppels op de warme kinderkopjes.

Vier kubieke meter zand staat op de oprit om als basis te dienen voor het Jos Wetzels Pad. Rob had het briljant idee om een pad te maken vanaf de oprit het terras op. Een geniaal alternatief om binnen te komen voor het geval dat de lift die mij vanuit de garage het huis in brengt, het niet doet. Het is herhaaldelijk gebeurd dat de lift het niet doet en dan moest ik, in mijn rolstoel, de trappen op gedragen worden. Pascalle is hartstikke blij met dit alternatief. Het is heel goed voor haar gemoedsrust want de kapotte lift heeft voor veel stress gezorgd.

Het Jos Wetzels Pad slingert met een ruime bocht het nieuwe terras op. De tuin heeft het gedeeltelijk moeten ontgelden. Pascalle’s fruitboompjes hebben het niet overleefd. Dat gaan we herstellen.

Vier kubieke meter tuinaarde ligt op de oprit en de hulptroepen zijn gearriveerd. Marie-José, Leon, Bert, Pascal, Lars en Lianne verdelen de taken en al snel piepen de wieltjes van de kruiwagens. Noël komt ook helpen en in no time is de nieuwe tuin klaar en kunnen we tevreden lunchen.

Dit zijn de moeilijkste momenten voor mij. Lieve familie, buren en vrienden in de tuin zien werken zonder dat je mee kunt helpen. Hier kan ik nog niet aan wennen.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.