La Douce France 

De kapster zegt dat we het over alles mogen hebben behalve over Corona. Heel begrijpelijk als elke klant weer het C-thema aanraakt wordt je gillend gek en knip je zo even in een oorschelp.  

Gelukkig kunnen we nog over andere dingen praten. De vakantie in La Douce France was namelijk weer heerlijk. Mooi weer, soms zelfs zo warm dat we onder de parasol aan de lunch gingen. Ook mooie nieuwe plekjes gezien in plaatsen waar we voorheen ook geweest waren. Heerlijk gegeten, een mooie wijn erbij het kon weer niet op. 

 Een mooie zonnige dag aan La Mediterranee en twee nieuwe plaatsen ontdekt, La Ciotat en Cassis. Een mooi contrast tussen een plaats met een werf in de haven en een havenstadje met de jachten en de rondvaartboten naar Les Calanques. Volgende keer moet ik de zee op want die baaitjes schijnen prachtig te zijn. Watje in mijn linker oor om zeeziekte te vermijden en hup, de boot in. 

 ’s Avonds een frans kaasje met stokbrood en een nieuwe wijn, Les 3 Mecs van Domaine des Escaravailles in Rasteau. Alleen de weg naar het wijndomein is al een avontuur. 

 Het huisje waar we verblijven is van alle gemakken voorzien. Een lekke band van de douche-toiletstoel mocht de pret niet drukken.  

Volgend jaar wil ik niet meer afhankelijk zijn van zo’n stoel. Ik ga in Adelante vragen of ik de truc kan leren om op een gewone WC te gaan zitten en op een plastic tuinstoel onder de douche. Op YouTube staan filmpjes van lotgenoten die dat ook doen. Mijn broek terug aantrekken in de rolstoel blijft echt een uitdaging. Op YouTube ziet het gemakkelijk uit. Mij lukt het gewoonweg nog niet. Ergotherapeute Help! 

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.