Mosselen
De mosselpan staat op het vuur. Als het aan minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) ligt, is het binnenkort afgelopen met het levend koken van kreeften en krabben in Nederlandse restaurants. Ze wil dat de dieren eerst worden gedood, voordat ze het kokende water in gaan. Geldt dat ook voor mosselen?

Zingen
Ik moest hier even aan denken want ik maakte vroeger de kids wijs dat de mosseltjes nog even zingen in de pan. We hadden vervolgens geen discussies of het wel lekker of raar, akelig was om deze beestjes te eten. In tegendeel, we moesten af en toe zeggen: “stop even, wij willen er ook nog een paar”.

Mosterd
Hans is vandaag hier en geniet van de Mosselen “a la Pascalle”. We dippen de mosselen in mosterdsaus “a la Hans” en soppen het stokbrood in het mosselgroentennat. Gezellig even bijkletsen in deze Coronatijd.

Recept mosterdsaus “a la Hans”: Scheut yoghurt, 2 delen mosterd, 3 delen mayonaise, peper & zout

Veel gezelligheid gewenst met je eigen Mosselavond!

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.