Nazorg

Hoe belangrijk is Nazorg als je bij Adelante gerevalideerd hebt?

Anne van der Linden werkt bij de communicatie afdeling van Adelante en vraagt of ik wil meewerken aan een interview met een journalist van Dagblad de Limburger over de Nazorgpoli. Met deze poli is Adelante recent gestart en ik ben hier naartoe geweest.

Ik geef aan dat ik graag wil meewerken aan het interview, samen met mijn revalidatie arts, dr. C. v.d. Laake.

Bij de nazorgpoli heb je gesprekken met de arts, de ergotherapeut, de fysiotherapeut en andere disciplines waarmee je gedurende de revalidatie in contact geweest bent.
Vragen kun je zelf voorbereiden en alles is bespreekbaar. Je krijgt ook meteen tips met betrekking tot nieuwe materialen en nieuwe vormen van therapie.

De journalist komt mij thuis interviewen en de fotograaf maakt foto’s van mij en de revalidatie arts in de Oefenzaal waar ik 3 jaar geleden aan mijn revalidatie begonnen ben.

“Wat ben ik ver gekomen”, denk ik na het interview. Hoe moeilijk was het in het begin om een bekertje water op te tillen. Nu til ik met gemak 10 kilo in de sportschool en tijdens fysiotherapie. En mijn transferplankje in de auto, dat in het begin als hulpmiddel diende om in en uit de auto te komen, ligt werkeloos in de auto, zo gemakkelijk gaat doe ik dit nu zelf. Dat is allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van de eerdergenoemde mensen van Adelante.

Ik vind het leuk dat ik ze weer zie. Trots laat de fysiotherapeut zien dat er nieuwe apparatuur is en we maken meteen een afspraak zodat ik kan ervaren wat de mogelijkheden zijn voor mij met de Zero-G (zero-gravity). In dit apparaat hang je in een tuigje. De druk op je voeten kan aangepast worden zodat je geen last hebt van de zwaartekracht en een loopbeweging kunt maken. Ik ga het ervaren.

Het is mijn eerste dwarslaesie. Ik heb dus niet veel ervaring met betrekking tot de mogelijkheden die er nog zijn. Daarom ben ik blij met het nieuwe initiatief van Adelante, de Nazorgpoli. Maak er ook gebruik van!

Wil je het hele interview lezen in De Limburger. Klik dan op het +(plus) teken op de home page en scroll naar beneden. Daar staat het artikel.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.