Nieuwe thuiszorg

Ongelooflijk, wat staat er nu in de brief? Ik moet ‘m twee keer lezen. Het hoofd van de afdeling Thuiszorg Keerderberg heeft besloten om de Thuiszorg te stoppen. Hij krijgt door de krapte op de arbeidsmarkt het dienstrooster niet meer rond en kan zo de kwaliteit van zorg niet langer garanderen.

Eerder
Nadat Zuidzorg Heuvelland de activiteiten helaas moest beëindigen kwam Keerderberg met de mogelijkheid om enkele medewerkers over te nemen en een divisie Thuiszorg te starten. Voor mij een mooie manier om te veranderen van organisatie met enkele ‘oude’ en nu ook ‘nieuwe’ medewerkers.
De planning was goed, de medewerkers Top. Ze kregen zelfs een 9.0 als beoordelingscijfer in het landelijke platvorm Zorgkaart Nederland.

Ommekeer
Maarrrrr de laatste maanden van 2022 ging het niet zo goed meer. De planning was een uitdaging voor het Thuiszorgteam van Keerderberg. Om toch alles goed te laten verlopen werd overgewerkt en extra uren gedraaid. De cliënten werden nog steeds uitstekend verzorgd maar het personeel hield het niet langer vol.
De teamleidster nam ontslag, de reden; de manager. Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord? Het werk is prachtig maar als de manager niet naar zijn personeel luistert, niet ziet wat gebeurt en geen oplossingen heeft dan is dat vaak de grootste oorzaak van de beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Laat duidelijk zijn dat de manager ook niet populaire beslissingen moet nemen, dat hoort erbij. Leg dan ook de reden uit en zorg voor begrip en draagvlak.
Het gevolg, een uitwerkperiode van 3 maanden. En weer op zoek naar een nieuwe Thuiszorg organisatie.
Dat lukt en per 1 april ben ik bij Thuiszorg Centrale Nederland.

Na twee maanden kan ik wederom zeggen; het zijn professionele en leuke medewerkers die mij helpen met het starten van de dag.
Ik mis de kundige en lieve medewerksters van Keerderberg wel heel erg en wens ze alle goeds met hun nieuwe uitdagingen.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.