Enkel-Voetspalk
Het werkt! Ik kan gemakkelijker stappen zetten. Ondersteund door de Zero-G loop ik door de loopbrug. “Haal de ondersteuning even helemaal weg”, vraag ik aan Evelien, de fysiotherapeute. En ook dat werkt. Zelfs mijn zwakke rechterbeen zwaait goed naar voren. Ik kan draaien en verder lopen. Heerlijk!

OrthoTechnics
Nikki van OrthoTechnics kijkt hoe ik de stappen zet in het looplab van Adelante. Ik heb een enkel-voetspalk (AFO: Ancle Foot Orthese) van OrthoTechnics in mijn schoenen. Een voetplaat met een verbinding naar een scheenplaat zet mijn voet in 90 graden ten opzichte van het onderbeen. Hierdoor kan ik met name mijn zwakkere rechterbeen gemakkelijker optillen zodat de voorvoet niet naar beneden hangt. De voetheffer aansturen en een stap maken is een lastige combinatie. De voetafwikkeling lukt niet. Ik kom eerst op mijn voorvoet terecht en dan pas kan ik mijn hiel op de grond zetten.

Evelien plaatst een andere spalk om mijn onderbeen. Ik kom nog steeds eerst met de tenen op de grond maar het gaat gemakkelijker om de voet plat op de grond te zetten. Nikki ziet wat nodig is en we maken een nieuwe afspraak. De week erna krijg ik van haar een setje AFO’s mee naar huis die ik tot februari mag testen.

Thuis
Omdat de feestdagen eraan komen kan ik niet elke dag naar de fysio om te oefenen. Hoe ga ik dat aanpakken? Ik heb in Adelante en bij Physio Kisters al in een rollator met elleboogsteunen gestaan. Daar kon ik mij mee ‘verplaatsen’. Oplossing gevonden! Ik huur een rollator via MediReva, dan kan ik thuis oefenen.
De rollator is inmiddels in huis en ik probeer, samen met John, of ik met de hoge rollator kan lopen. En ja, ook dit lukt. Even de benen strekken en een paar passen maken in de keuken. Heeeeeeerlijk om het jaar zo af te sluiten!

Jos lopen met enkel-voetspalk:

https://www.youtube.com/watch?v=ZY1XtRTaSyw

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.