Jos Wetzels Qeske

Op zoek naar het omgekeerde gele vraagteken, het logo van Qeske.
Tom-Tom weet niet goed waar Qeske ligt. Wiebachstraat 77A, Kerkrade. Ik weet dat het naast het Roda JC stadion ligt en tuur tussen de bouwmarkten en de sportzaken door en warempel daar zie ik het omgekeerde gele vraagteken op de ramen staan.
Binnen in een grote hal zie ik verschillende bedrijven; Sport 2000, Jumbo Golf, een 3D print shop, Zuyd met een virtual reality lab, Sportho fysiotherapeut met oefenzaal, een order-pick-system company en Qeske Makerspace. Ik ben op de goede plek.

Vandaag krioelt het van jonge mensen. Leerlingen van verschillende scholen kijken hun ogen uit. Hier kunnen ze in een praktische omgeving leren hoe ze de uitdagingen aan kunnen pakken.

Wat doe ik hier?

Een paar maanden geleden ben ik hier naar binnen gelokt door Frans Odekerken. Hij had het idee om iets voor mij te doen.

Paul Crutzen is de man achter het Qeske idee. Ik ken Paul en Frans al sinds mijn jeugd en nu komen we elkaar weer tegen omdat ik uit mijn rolstoel wil kunnen stappen. Samen met mijn behandelaars van Adelante brainstormen we om erachter te komen wat we nodig hebben en hoe we samen kunnen werken. We willen ook Adelante verbinden met Qeske en Zuyd.

De brainstormsessie resulteert in een samenwerking met studenten van Zuyd Hogeschool. We gaan een Exoskelet ontwikkelen voor mensen met een incomplete dwarslaesie. Hoe? Dat lees je in een andere blog.

Terug naar Qeske. Op de website staat: “Qeske is een community waarin onderwijs, hogescholen, universiteiten en bedrijven een platform vormen. Er ontstaan nieuwe leerlijnen samen met het bedrijfsleven. Studenten worden een partner voor ideeënontwikkeling en uitvoering. Begeleid door ervaren professionals vormen deze aankomende werknemers de nieuwe economie door gezamenlijk aan innovatieve concepten te werken.“

Verschillende Start-Ups hebben hier een aantal vierkante meters gehuurd. De variatie is enorm. De sfeer is uniek te noemen. Eenieder heeft de wil om elkaar te helpen.

Je moet gewoon eens komen kijken, voelen en luisteren wat hier gebeurt. Wie weet zit er een uitdaging voor jou in?!

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.