Welke Netflix miniserie gaan we nu kijken? Welk boek had ik nog niet gelezen? Gaan we puzzelen? Hoe gaan we de Corona Kerstvakantie invullen?

Pascalle heeft ook vakantie. Haar ouders zijn hier geweest met Kerst en we hebben genoten van een lekker afhaaldiner van Adventure Cook. Met mijn zussen ben ik bij mijn vader geweest. Drie personen bij één iemand op bezoek, dat mocht.
We blijven opletten en toch is het ook een beetje russisch roulette. Je weet immers nooit zeker of iedereen die je bezoekt of op bezoek krijgt Corona vrij is. Afstand houden lukt ook niet altijd. Ik krijg gewoon thuiszorg en kan naar de fysiotherapeut. Dan word ik aangeraakt door mensen die ook weer met andere mensen, letterlijk, in aanraking komen.

We weten het allemaal en we doen ons best. Toch blijft een minderheid moeite hebben met de regels. Een hele grote meerderheid moet zich aanpassen omdat, en dan neem ik Rutte’s woord mee, een stel asocialen gewoon doet alsof er niets aan de hand is. Kunnen we niet het restaurant in dan gaan we met honderden naar de winkels. Ik denk dat ze het bij de restaurants beter geregeld hebben dan in de winkels. Het C-virus lacht zich rot. “Kerst bij je ouders? Dan gaan we met Nieuwjaar naar je vrienden” was te lezen in een cartoon van Ruben Oppenheimer.

Op pakjes sigaretten staan plaatjes van wat roken met je longen doet. Kunnen we ook vaker plaatjes tonen van wat Corona met je longen doet? Kunnen we even in de ‘Wij’ gedachte denken en handelen in plaats van ‘Ik Ik Ik’ ?

Ik moest het even kwijt. Even stoom afblazen in een blog.
Het gaat nu weer. Ik rol verder.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.