Vakantietijd – Regentijd
De hotelkamer is 10 meter lang en 4 meter breed. Het bed staat recht voor een open rek. Een open rek met legplankjes en een roede om de kleren aan op te hangen. De koffers staan opengeklapt naast het rek.
De TV fungeert even als radio. De regen tikt stevig tegen het raam. Tja, we kunnen even nergens naar toe zonder doornat te worden. Dus boek lezen, dubbel patience, lunch in het hotel en met een beetje geluk, tussen de buien door even naar het overdekte winkelcentrumpje van Schagen en luisteren naar de zingende Cowboy: Vakantie in Holland.

Gisteren zijn we, samen met fietsvrienden Sam, Anja, Frans, Margareth en Gerrit uit Noord-Holland, de hele dag naar het Zuiderzeemuseum geweest. Eerst volgt een korte boottocht naar het openlucht museum waar alle huisjes gebouwd zijn naar voorbeelden van huisjes aan de Zuiderzee. Op het terrein van het museum gezellige straatjes, mensen die oude ambachten uitoefenen zoals touw slaan en fuiken maken. Er is ook een visrokerij waar de makreel heerlijk smaakt. Het is een prachtig museum en na 5367 pushbewegingen gaan we weer terug op de boot. We sluiten de dag af met heerlijke hapjes en een goed biertje.

Kennis
Je vergroot je kennis enorm als de lucht is doordrenkt met regendruppels. Het volgende museum is het Rijksmuseum want daar ben ik nog nooit geweest. Indrukwekkend om de Nachtwacht te zien. Ik wist trouwens niet dat ie vierkant was. Het is erg druk op de Eregalerij bij de schilderijen van de bekende Hollandse schilders. We rollen langs de vele kunstwerken. Ik heb niet zoveel met buikkasten, maar er is genoeg ander moois te zien. Een hapje om de ogen wat rust te gunnen en we sluiten af bij de RijksShop. Buiten op het terras in het zonnetje nog een kop koffie met de voor ons bekende Amsterdammer, Sebastiaan.
Daarna gaan we bij Neef Dick en Anneke op bezoek.

De gordijnen open want de zon schijnt! We kunnen de auto vlakbij de strandtent in Petten parkeren en lunchen in de zon. Pascalle had gelijk, ik had die Shashuka niet moeten eten. Ik heb een paar dagen last gehad van mijn darmpjes. Daarna nog even met de neus in de wind bovenop de duinen en net voor de druppels de auto weer in.

Vandaag rustig aan beginnen. Pascalle pikt nog net een kleine brocante markt mee. Vanmiddag lunch bij Neef Paul en Juanita. We zijn immers ‘in de buurt’.

Van hotel Markstadt naar de Wachtershof in Zuidlaren via de Afsluitdijk. Links water, rechts water en van boven water. De ruitenwissers hebben het zwaar te verduren.
Een stop in Harlingen bij de veerboot die Pascalle naar Oerol op Terschelling heeft gebracht. En ik krijg eindelijk een paar verse Maatjes, heerlijk.

Wachtershof
We krijgen de koffers net droog binnen. Eelke (www.eelkedroomt.nl) heeft niets teveel gezegd. De Wachtershof is top ingericht. Ik kan super uit de voeten, euhm rondrollen. Prachtige badkamer, hoog-laagbed, aangepaste keuken en zelfs een relaxstoel. We halen iets te eten en genieten van het uitzicht.

Vandaag wacht het volgende museum. Naast de Wachtershof ligt een Molenmuseum en ook hier doen we kennis op over schaven, klompen, specerijpletters, energiewinning en wij zien het standbeeld van Berend Botje. In een bewerkte liedjestekst staat vrijvertaald; verdronken nadat hij een borreltje teveel gedronken had.

De dag daarna naar het Forum in Groningen. Gelukkig net even droog zodat we vanaf het dak het huis van Nichtje Sanne en Maarten kunnen zien. Even stadten en via Nieuwstad terug naar de auto.

Hunebed Highway
Assen staat de dag erna op het programma. Neef Dick had gelijk, het is de moeite waard om even doorheen te rollen. Hier gaan we niet naar het museum ondanks dat het Drenth’s Museumgebouw er prima uitziet. De lunch onder de parasol wordt plotseling verstoord door een regenbui. De obers trekken eerst mij naar het overdekt gedeelte en redden dan het eten.

Via de Hunebed Highway N34 naar Borger waar ik probeer een steentje om te duwen. Die liggen hier al een paar honderd jaar en verschuiven ook nu geen millimeter.

De Markt van Melk en Honing van Zuidlaren is het laatste uitje. Ook hier hebben wij nog kennis kunnen opdoen over stoomtrientjes, klompen maken en honing natuurlijk.

We borrelen nog na met Vicky, haar man en zoon en dan sluiten we onze vakantie af. Wachtershof, we komen zeker nog eens terug! https://wachtershof.nl

Regentijd-Vakantietijd
Voor mij een vakantie met het glas halfvol én voor Pascalle is het glas helemaal vol, maar dan met regendruppels.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.