Vastelaovendsboom
‘Teddy’ Pascalle staat Bas te woord. ‘L1 Ongerwaeg’ staat voor de deur staat. De crew heeft van L1 de opdracht om voor de carnavalsperiode op zoek te gaan naar items die met carnaval te maken hebben. Rijdend door Banholt zien ze de Carnavalsboom op ons terras staan.

Twee dagen eerder
CV De Boemelere van Te Bannet heeft de jeugd opgeroepen om creatief te zijn en dit op het raam op te hangen als carnavalposter. Pascalle en ik dachten dat het wel leuk zou zijn om onze buitenkerstboom om te toveren tot Carnavalsboom.
Pascalle veegt de sneeuw rondom de kerstboom weg. Teun, Pip en Kobus komen al met versiersels de oprit op. Pa Joep heeft in zijn auto de overige spullen: stoeltjes, tuinslangen, een kruiwagen, fietsje, alles in de bekende carnavalskleuren rood, geel en groen.
En ja, dat gaat allemaal de boom in. Pascalle heeft nog twee carnavalsslingers. Joep checkt geregeld of er nog ‘gaatjes’ opgevuld moeten. Een heerlijk carnavalsgek kleurrijk geheel. Het is echt ‘inne Vasteloavendsboom’ geworden.

L1 Ongerwaeg
Pascalle roept dat iemand met een camera op onze trap voor het huis staat. Ze gaat naar buiten en treft daar Bas v.d. Zwaan en zijn camerateam aan. Bas vraagt haar naar het hoe en waarom van deze Vasteloavendsboom. Pascalle vertelt hoe die op ons terras terechtgekomen is en dat die boom er niet had gestaan zonder Joep, Mascha, Teun, Pip en Kobus. Zij hebben het meeste versierwerk verricht; wij mogen er vooral van genieten.
En… dat deze boom ook nog als Paasboom wordt versierd en dan met beleid wordt afgebroken zodat hij volgend jaar weer opgebouwd kan worden. Waar hij dan staat, vraagt Bas. Tja, dat is nog niet bekend. We zullen zien. Hij is in ieder geval duurzaam.

Ik zit nog in een Teams meeting, hoor Pascalle praten en vraag me af met wie. Als ik klaar ben ga ik naar de voordeur en zie dat Pascalle geïnterviewd wordt. Bas stelt ook mij nog een paar vragen en intussen blijft de camera snorren.

Het is behoorlijk koud dus we nodigen de crew uit voor een kop koffie en die uitnodiging nemen ze graag aan. Er volgt nog een gezellig half uur en dan vertrekken ze weer; ongerwaeg naar een andere plek.

Op maandag 15 februari komen we op TV bij L1 Ongerwaeg.
Benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.