Vochtige-oogjes

Vochtige oogjes

“Daar heb ik wel iets voor”, zegt buurman Noël.
“We gaan het samen met de Zuyd studenten maken”, zegt Ruud.
“Het moet echt helemaal sneeuwvrij zijn”, zegt Piet.
“Ik haal je morgen op”, zegt Paul.
“We gaan samen naar die auto kijken”, zegt Frank.
Zomaar een paar zinnen van afgelopen week. Ik kan er nog honderd zinnen aan toevoegen. Spontane en ongevraagde hulp. Daar krijg ik nog altijd vochtige oogjes van.

Zuchten
Het gaat goed met mij. Ik heb al in eerder geblogd dat ik sterker en handiger wordt. Een dip heb ik oprecht nog niet gehad.
Wel zijn er momenten dat ik het heel vervelend vind dat ik niet kan helpen. Als Jan in de tuin werkt kan ik met de snoeischaar de takjes klein maken, als Pascalle gaat koken snij ik de groenten en als Luc de auto wast maak ik een praatje met hem. Ik zucht even. Het duurt slechts even en dan kijk ik meteen weer naar de dingen die ik wel kan.

Gisteren was het 2 jaar geleden dat ik thuisgekomen ben na 7 maanden Adelante. Facebook kwam met de melding. Pascalle en ik hadden er niet meer aan gedacht. De verpleegster van Conzorg weet nog goed hoe ik er toen aan toe was. Een slappe dweil met griep.

Rechtop
En vandaag sta ik buiten en kan rechtop staan. Mijn buurman heeft een sta-op hulp aan het terrashek gemaakt. Ik blijf oefenen want het gaat nog steeds vooruit, een trap meer in Thermae resulteert in een stap meer in de loopbrug. De zwaartekracht delft het onderspit.

Toekomst
In de documentaire ‘Dokters van morgen’ vorige week, lieten ze zien hoe incomplete dwarslaesie patiënten via electrostimulatie kunnen lopen. Ik ken het project en heb het daar vorig jaar al met de betreffende revalidatiearts over gehad. Momenteel kom ik voor dit project nog niet in aanmerking omdat ze kiezen voor patiënten die korter geleden een dwarslaesie hebben gekregen. Natuurlijk houd ik de nieuwe ontwikkelingen bij GTX Medical, het bedrijf dat deze electrostimulator maakt, in de gaten.

Het exoskelet project met de Zuyd studenten gaat enorm vooruit omdat Ruud spontaan zijn medewerking verleend heeft. De Zuyd studenten mogen verder na de minor en kunnen de afstudeerstage voltooien. Het wordt een lichtgewicht sta-op en blijf-staan exoskelet waardoor ik op feestjes en recepties de mensen weer eens in de ogen kan kijken.

Ook hier krijg ik vochtige oogjes van en dat hou ik zo.

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.