VOKS Engineering
Een paar jaar geleden heb ik met Ivo mogen werken aan een afstudeeropdracht. Wij hebben destijds een exoskelet gemaakt om het opstaan voor mij te vergemakkelijken. Ik had zo vaak met het werkend prototype geoefend dat ik het inmiddels niet meer nodig heb.
Inmiddels is Ivo afgestudeerd en heeft hij met Martijn VOKS Engineering opgericht. Martijn is bevriend met de kleindochter van onze buren. Ik ken beide heren dus en vind het hartstikke leuk om ze, waar mogelijk, verder te helpen.

Wat doet VOKS?
VOKS zet zich in om de levenskwaliteit van hulpbehoevende mensen te verbeteren en ontwikkelt op maat gemaakte hulpmiddelen met behulp van 3D-print technieken. Dankzij deze hulpmiddelen kunnen deze mensen dagelijkse taken en activiteiten gemakkelijker uitvoeren.

Zoals jullie weten ben ik actief bij het Revalidatie Innovatie Lab (RIL). Een samenwerkingsinitiatief tussen Adelante en Zuyd Hogeschool om innovaties in het revalidatietraject te bevorderen. VOKS was aanwezig gedurende het laatste RIL-event en lieten zien wat zij doen voor cliënten bij Adelante Kind en Jeugd in Valkenburg. Aanwezigen waren vol lof over wat zij inmiddels vervaardigd hebben; gepersonaliseerde producten die de revaliderende medemens verder helpen.

SBS6
Onlangs benaderde SBS6 Martijn en Ivo met de vraag of zij VOKS onder de aandacht wilde brengen in hun programma ‘Bouwen aan de Toekomst’. De heren grepen de mogelijkheid aan en een en ander werd in werking gezet. Pascalle heeft meegeholpen met het script. De opnames vonden onlangs plaats bij Adelante Valkenburg waar zij demonstreerden hoe een cliënt dankzij een toetsenbord-cover gemakkelijker kan typen.

Een relaxte opnameleider en een coole cameraman stelden de acteurs gerust: “Een opname van deze kant, stop en opnieuw. Een opname van de andere kant; Ja, die is beter. Dit moet duidelijker, dat kan beter” en zo vliegen de uurtjes voorbij. De Adelante cliënt vindt het prachtig, ook al moet ook hij af en toe opnieuw de kamer inlopen of laten zien hoe hij typt. Allemaal geen probleem; alles moet er strak uitzien voor het item van VOKS.
Het was leuk om te zien hoe de VOKS-heren hun best deden om zo goed mogelijk te laten zien wat zij doen. En ik vond het leuk om als figurant mee te doen aan een tv-opname. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Op 8 oktober aanstaande is de uitzending.

En …
Ik heb een nu een fles- en blikopener van VOKS omdat ik niet sterk genoeg ben om de plastic dopjes van waterflesjes open te draaien (zie foto). Werkt prima!
Als je zelf een vraag hebt over het vervaardigen van een hulpmiddel, check dan de website om in contact te komen met Marijn en Ivo: https://voksengineering.nl

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.