Vroege Sint

Sint is via een geheim gehouden havenplaats Nederland ingevaren. Van daaruit neemt hij zijn intrek in paleis Soestdijk want hij gaat thuiswerken. Dieuwertje legt het allemaal goed uit dus ik begrijp het ook. We zullen dit jaar de Vroege Sint activiteit met onze ‘petekids’ coronaproof moeten aanpakken.

Vroeger
Normaal gesproken nodigen we onze ‘petekids’ uit om naar Maastricht te komen zodra Sint in het land is. We noemen dat de Vroege Sint dag. In plaats van cadeautjes met verjaardagen en zo krijgen ze op die dag een envelopje. Het bedrag moeten ze dan binnen twee uur uitgeven. Alles wat niet op gaat, stoppen ze samen met de bonnetjes terug in de envelop. Je kunt wel bedenken dat dit meestal niet het geval is; alles gaat op.

Tijdens die twee uurtjes bestook ik ze met appjes: “Jullie hebben nog een uurtje.” En even later: “Doe rustig aan, jullie hebben nog 30 minuten en dan moeten jullie terug in het café zijn.” De koopstress valt meestal mee want ze zijn goed voorbereid. Ze weten wat ze willen hebben en waar ze het kunnen krijgen. Toen ze klein waren moesten we af en toe helpen. Nu is de jongste 18 en weet iedereen precies wat waar te krijgen is.

In het café showen ze de cadeautjes en drinken we een Fanta of zo. Daarna gaan we met de hele bubs uiteten om de dag af te ronden. Heerlijk om te horen wat ze allemaal te vertellen hebben. En omdat het een jaarlijks terugkerend event is, leren ze elkaar ook steeds beter kennen en is het een gezellige boel.

Nu
Dit jaar is alles anders. Geen café en geen diner. Sint en Piet hebben een Teams meeting georganiseerd en de ‘petekids’ loggen in. Sint en Piet komen in beeld en leggen op een dichterlijke manier uit hoe dit jaar een en ander zal verlopen. De envelopjes worden Tikkies. Ze krijgen geen 2 uurtjes de tijd. We spreken af dat de cadeautjes binnen 7 dagen online besteld moeten zijn zodat alles op 5 december in bezit is. Via de Vroege Sint groepsapp worden de foto’s gedeeld en zien we wat er dit jaar gekocht is. Toch nog een beetje koopstress want de bezorgdiensten hebben het razend druk in dit coronajaar. We genieten op afstand. Altijd weer grappig om te zien wat ze leuk vinden, wat ze kopen en om te horen hoe het met ze gaat, zeker nu.

Volgend jaar hopelijk weer een gewone Vroege Sint!

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.