zero-g-staand

Zero-G
Ik bungel weer in een tuigje. Mijn grote vijand, de zwaartekracht, heeft geen kans tegen de Zero-G! Mijn voeten zijn ‘opgezwachteld’ om de loopafwikkeling te verbeteren. Ik ga proberen om te lopen net zoals in het water van Thermae 2000. En warempel, met een rollator als ondersteuning maak ik een paar stappen.

De Zero-G (0-Gravity/zwaartekracht) is onlangs in Adelante geplaatst. Na overleg met mijn revalidatie-arts mag ik een aantal keer proberen of de inspanningen in het water resultaat opgeleverd hebben om op het land te ‘lopen’.

De fysiotherapeut kan het apparaat zo instellen dat ik een beetje omhooggetild wordt; een beetje opwaartse kracht. Hierdoor kan ik de stapbeweging gemakkelijker uitvoeren. Ik krijg nu 20% ondersteuning, dat is 20% van mijn lichaamsgewicht. Na twee korte pauzes heb ik 31 meter afgelegd. Een heerlijk gevoel. Volgende week gaan wij een stap verder! Letterlijk.

VR
Diezelfde ochtend heb ik ook nog in een ander tuigje gebungeld. In het i2-CoRT testcentrum (meer info onder het kopje ‘Projecten’ op mijn website) hebben wij de Virtualizer geplaatst. Dit apparaat wordt eigenlijk in de gaming industrie gebruikt. Op de ‘Dag van de Techniek’ van Zuyd Hogeschool heb ik dit apparaat gezien en heb de studenten gevraagd of ik er ook in mocht. Dat ging en we hebben er meteen een nieuw project van gemaakt voor de studenten van Health Engineering.

Door in mogelijkheden te blijven denken, hebben we het apparaat van Qeske naar Adelante kunnen verplaatsen. In Adelante kunnen we direct overleg plegen met de aanwezige health care professionals. Samen met 2 studenten van Zuyd Fysiotherapie gaan wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met de Virtualizer.

Toelichting technologie
Het idee is om op een glad oppervlak hangend in een tuigje te bewegen met de benen. Je krijgt een VR-bril op om een parcours af te leggen. Met Virtual Reality (VR) kan het parcours aangepast en veranderd worden zodat wij de intrinsieke motivatie kunnen verhogen. Elke beweging is goed. Elke beweging, in welke richting dan ook, kunnen wij meten. Elke beweging levert resultaat op. Je gaat letterlijk vooruit.

Inmiddels is ook een ander projectteam van het Multidisciplinair Zorg Innovatie Centrum (MZIC) enthousiast geraakt. Zij helpen de studenten om de been- en rompbeweging te filmen. Zo kunnen we objectief resultaatverbetering waarnemen.

Ook hier geldt dus weer: Together we will make it happen!

Jos in de Virtualizer : https://youtu.be/japtcO6Xaqk

Jos in de Zero-G : https://youtu.be/QArF39bR9go

Jos lopen in loopbrug : https://youtu.be/l9uInOYCBcU

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.