Zingen

Pascalle zingt en fluit op zolder. We krijgen logees en ze treft de voorbereidingen. Ik word er altijd vrolijk van als ze een deuntje fluit of zingt.

Zingen is nu even belangrijk. Het CantaRode Internationaal Koor Festival komt eraan. Een aantal koren uit Europa opent op Hemelvaartsdag het festival in d’r HUB in Kerkrade. Pascalle mag de organisatie helpen om het festival onder de aandacht te brengen. Af en toe mag ik meehelpen, met name als het om MailChimp gaat. Wie kent dat e-mailprogramma nou niet?

Pascalle en ik hebben ooit samen gezongen in Le Nouveau Visage in Terwinselen. Ik keek altijd verliefd naar haar als ze zong of op de dwarsfluit speelde. Euhm, ….of was ik toen nog niet verliefd op haar?

Le Nouveau Visage bestond 2 jaar geleden 25 jaar en zou een reünie organiseren, maar ook hier werd Corona de spelbreker.
Des te leuker is het dat ze nu CanteRode mag helpen. Ze gaat aan de slag met de teksten voor de nieuwsbrief met MailChimp, het programmaboekje en de planning om via Facebook informatie te delen. Het is even aanpoten want we gaan vóór Hemelvaartsdag nog naar Ibiza (lees de blog over Eerste Vlucht).

Het is allemaal gelukt en vanavond zitten we in d’r HUB. Het Festival begint met een samengesteld koor dat nog geen 24 uur geleden voor het eerst bijeengekomen is en dat samen met een dubbel quintet orkest gerepeteerd heeft om de liederen ten gehore te brengen. Een indrukwekkende prestatie onder de bezielende leiding van topdirigent Brady Allred. Hij, horen we naar afloop, is een strenge en duidelijke dirigent die weet wat en hoe hij het wil. Hij heeft zijn doel op een aanstekelijk aardige, professionele manier bereikt. Het publiek is onder de indruk van de uitvoering met complexe wendingen in de gezongen gedeeltes. Het koor, waarin ook Loek, de voormalige dirigent van Le Nouveau Visage meezingt, is ook onder de indruk. En terecht. Een topprestatie.

Na de pauze presenteren de zeven koren zich met een aantal liedjes. Wederom een grote variatie. Je wordt er blij van. Zeker als je ziet hoe de dirigent van K.O.O.R., Raul Talmar, zijn koorleden vol overgave dirigeert.

Na de presentatie van alle koren volgen twee liedjes die alle koren samen zingen. Een koor zingt vanaf het podium, de andere koren zingen vanuit de zaal. Het eerste lied zingen ze onder leiding van de dirigent van het Zweeds koor en het slotlied door onze enthousiasteling uit Estland. Iedereen doet mee; je kunt niet anders. Presentator Fer Kousen merkt terecht op dat als je nog twijfelde of je lid van een koor wil worden, dat nu zeker niet meer het geval kan zijn en je je morgen gaat aanmelden bij een koor in de buurt. Zo’n heerlijke avond was het.

CantaRode, veel succes en tot zondag op de finaledag.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Delen op Social Media

Laten we samenwerken

Vul jouw contactgegevens in en ik probeer binnen 24 uur te reageren.

Wil jij mij direct bellen, mailen of mij op Social Media vinden, dan kun je mijn gegevens op de contactpagina bekijken.